Surimi namaz

Evo april broji svoje poslednje dane. Poslednja nedelja ovoga meseca je pred nama što znači da smo ušli i u završnicu našeg gastro izazova “Ajme, koliko nas je.” Zadata namirnica su surimi štapići- štapići krabe, i za očekivati je da pripremite mnogo maštovitih jela!

Često pripremam jela sa surimijem i baš zato sam se i odlučio da zajedno sa vama, još više oživimo ukus mora. Ne zaboravite koliko nas je i ne zaboravite na ovomesečni izazov u igri “ajme koliko nas je”!

Podsetite se pravila igre “Ajme…”, zavrnite rukave pa u kuhinju… pripremite nešto izvanredno, ukusno, pa mi pošaljite do kraja ove nedelje na mirisiukusblog@gmail.com .

Odlučio sam se da za goste koje sam imao prethodne nedelje pripremim salatu sa krabom za koju ste recept imali da priliku da vidite na stranicama ovoga bloga. Dva pakovanja bila su mi previše pa sam 7-8 štapića ostavio sa strane i sutradan pripremio fantastičan namaz koji vam predstavljam.

Biće vam pravo zadovoljstvo da iznenadite ukućane utoliko što se ovaj fini, lagani namaz, priprema izuzetno jednostavno i brzo a ukusi kojima obiluje i notama koje se susreću u svakom zalogaju prosto ćete biti oduševljeni.

U blender stavite, naravno skuvane štapiće surimija koji su vam ostali, 5-6 maslina, supenu kašiku ekstradevičanskog maslinovog ulja, 2 čena belog luka, komad ljute paprike ili jednu kiselu feferonu iz tegle, nekoliko cherry paradajiza ili paradajiz sok. Začinite sa malo SpiceUp Fajite, malo suvog bosiljka i origana pa dobro izblendirajte. Po potrebi, ako vam se čini previše gusto dodajte još malo vode… Probajte pa ako je potrebno dodajte i još malo začina… I gotovo!

Surimi_namaz_priprema

Zagrejte tost ili tostirajte stari hleb, mažite i uživajte…

… PRIJATNO!!!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *