> Spice Up < putem začina do pravih specijaliteta

Zаmišljam šta bi muzika bila da nije nota… i kakva bi dela bila slikara bez boja?! Jednolična i prazna… Ni prepoznatljivih mirisa i karakterističnih ukusa ne bi bilo da začinima nisu oplemenjene neke namirnice zahvaljujući kojima su nastala prava “remek jela”.

Ali pre svega treba znati da su začini od davnina igrali veliku privrednu i političku ulogu. Koliki su značaj imali i kolika je bila njihova uloga u konzerviranju hrane i kao sastojak lekova govori i činjenica da su kolonijalne sile svoj monopolistički položaj zbog njih branile i oružjem. Pravu ekspanziju doživljavaju u 14. veku otvaranjem puta začina- morskog puta do Istočnih Indija (u to vreme uobičajeni naziv za Malajsko i Indokinesko poluoostrvo).

Jasno je… Ovo je priča o začinima, ovo je moj put oko sveta i moj način u pronalaženju inspiracije. Ali ovo nije obična priča jer SPICE UP je jedinstvena prodavnica sa nesvakidašnjom ponudom začina iz celog sveta, tu kod nas.

Poklon_paket_Spice up

Dugo sam tražio, snalazio se, improvizovao… Puno puta sam čuo priče obeshrabrenih prijatelja koji se nisu usudili da isprobaju recepte koji su ih privukli upravo iz razloga što sastojke a pogotovo neke karakteristične začine nisu mogli da pronađu u prodavnicama a ni putem Interneta.

Ne smem ni da kažem kakve improvizacije su mi predlagali proizvođači… pa ljudi razlika između dimljene i obične paprike je očigledna… kim i kumin su dve različite stvari a Fajita i Harissa nisu biber i so!!!

Traganju je kraj… Traganje se završava u Beogradu, u Čumićevom sokačetu- u prizemlju, u jedinstvenom carstvu začina u Spice Up Shop –u… U prodavnici u kojoj je smešten ceo svet! Spice Up ne samo u prodavnici, već i putem prodaje na Internetu nudi jedinstven asortiman začina najvećih svetskih kuhinja sa preko 100 različitih začina i 30 mešavina iz celog sveta.

Spice-Up-prodavnica

 

Zamislite samo kombinaciju krompira sa dodatkom limunove trave, kus kus sa dodatkom latica ruže… običnu riblju čorbu sa dimljenom paprikom ili super gulaš sa zelenim Jalapenom?!

MirisIUkus_Spice Up

Moguće je jer porodična firma Spice Up, nastao po ugledu na slične prodavnice širom sveta, i vođena idejom visokokvalitetnog do sada neviđenog asotimana začina iz celog sveta na jednom mestu- uspela je da učini lako dostupnim sve prepoznatljive, tradicionalne ali i aktuelne začine koji se koriste u najvećim svetskim regionima i njihovim kuhinjama (Indija, Kina, Meksiko i Juzna Amerika, Severna Afrika i Maroko, itd).

Kolege blogeri, kuvari profesionalci, gastro amateri i gurmani ne oklevajte… istražite i naručite ono što vam treba jer Spice Up je tu da podrži kreativne ideje ponudom raznolikih ukusa i začina.

Spice-Up-Special

Od danas u znak moga dubokog naklona na “Mirisu I Ukusu” će stajati i baner za Spice Up shop da vas uvek podseti gde i kako možete da svojim jelima dodate pravi kvalitet… I ne budite škrti u deljenju banera jer dobre stvari a kreativne ideje treba deliti.

A  ono što ne smem da zaboravim a da se na kraju ne zahvalim na bezrezervnoj podršci sjajnim ljudima iz Spice Up, prijateljima uz čiju će podršku, nadam se, ovaj blog dobiti još bolji Ukus, a uz Spice Up začine i Miris koji će se širiti daleko, daleko

Please follow and like us:

One thought on “> Spice Up < putem začina do pravih specijaliteta

  1. Spice Up je raj pogotovo za nas koji volimo ljuto. Vec neko vreme kod njih uzimam habanero papriku i ostale ljute zacine bez kojih ne mogu da zamislim obrok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *