Ravioli sa sirom u spanaću

Još jedno od italijanskih klasičnih jela, bogatog ukusa, lagano i vrlo hranljivo a osim što se brzo priprema ovde osim kuvarskih veština jedan od važnih faktora za dobar miris i ukus je kvalitet posuđa.

Spominjao sam ranije da osim krativnosti i dobre volje, za pripremu hrane potrebno je da koristite i kvalitetno posuđe. Ne nasedajte na reklame proizvođača da je nešto večno… sve se troši… i nemojte da štedite na kvalitetu ishrane time što nećete sud koji najčešće koristite da zamenite jednom u barem dve godine.

Posuđe koje rado koristim i koje godinama svojim kolekcijama oduševljava kvalitetom je Delimano. Nova kolekcija Delicija CeramicaForte sa efektom plavog mermera omogućava ravnomerno provođenje toplote po celoj površini posude i daje odlične rezultate kuvanja. Osim toga čini posuđe izuzetno dugotrajnim i otpornim na grebanje, sa druge strane efikasno brine da hrana ne zagori i ne zalepi se. Delicija linija garantuje zdravo, lagano i ukusno kuvanje, pečenje, prženje ili dinstanje – čak i na niskim temperaturama bez masnoće, čuvajući arome i prirodne ukuse hrane. Sve ove efekte prikazaćemo u pripremi Raviola sa sirom u sosu od spanaća…

Ja sam kupio gotove raviole sa sirom. Barite ih ubacivanjem u ključalu vodu, 1-2 minuta kraće od predloženog vremena na uputstvu za pripremu. Tih 1-2 min nadoknadićete mešanjem u sosu.

rucak1

Delicija tiganj stavite na hladnu ringlu i uključite na 1 (slabo). Na ovaj način štedite energiju jer će tiganj pokazati da je postigao radnu temperaturu pomoću indikatora na ručki. Dok se zagreva ubacite kockicu maslaca. Zbog boljeg ukusa a dovoljno da tek zamastite tiganj.

rucak2

Ubacite i zamrznute brikete spanaća i pustite ih da se odmrzavaju… promešajte povremeno. Za par minuta briketi će se odmrznuti i pustiti vodu u kojoj će se ujedno i kuvati… Začinite vegetom i sitno seckanim čenom belog luka. Kada su se briketi potpuno odmrzli pojačajte na srednje jaku temperaturu. Dinstajte spanać dok voda ne ispari a potom dodajte 150ml pavlake za kuvanje. Možete da koristite i mleko ~120ml. Dodajte komad mocarele, plavog sira ili krem sir- jedan trouglić… pustite da proključa i da se kuva par minuta, otprilike dok sos ne dobije gustinu. Isključite ringlu!

rucak3

Možete primetiti na slikama da se ništa ne lepi, da priprema ide lako što sa spanećem nije karakteristika.

U sos ubacite prethodno obarene raviole, preko njih narendajte parmezan ili pospite onim iz kesice a zatim sve dobro izmešajte na još uvek toploj ringli.

Ostavite minut- dva pa onda poslužite. Videćete da je još jedan od kvaliteta ovoga posuđa taj što se sporo hladi, što vaše jelo održava toplim i do pola sata nakon pripreme…

… SAVRŠENO!!!

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *