KABINET zadovoljstva i retrospektiva ukusa – 1. deo –

Ne postoji veća nagrada i bolja satisfakcija od ličnog zadovoljstva… Moje zadovoljstvo danas je prilika da vas povedem na putovanje oko sveta ukusa, da zajedno otkrijemo neke sitnice uživanja, putovanje za koje vam nije potrebna karta. Dobrodošli u ministarstvo bez „fotelje“! Dobrodošli u Kabinet…

Dobro došli u KABINET dobrih ukusa, kao što rekoh u ministarstvo bez “fotelje” u kuhinju sveta, laboratoriju dobrih aroma… muzej lepog! Da sve to nam otkriva prva zanatska pivara kod nas… krenimo u šetnju pivarom KABINET.

Rekoh, posebna je privilegija kada neko pohvali ono što radimo. Naše lično zadovoljstvo i uživanje u onome što svakodnevno stvaramo, u onome što nas opušta, onome što nam pričinjava zadovoljstvo i donosi trenutke radosti ljudima koji nas okružuju. A iz svakog takvog trenutka rađaju se uspomene.

U Kabinetu koji ćemo danas posetiti stvaraju se upravo trenutci zadovoljstva. I svako ostavlja trag, ostavlja sećanje na nešto lepo. Svaka etiketa je umetnost za sebe stvorena rukom pojedinca.

Priča o ljudima najsličnijim nama, ljudima koji kao i mi u svom mikro- craft svetu stvaraju lucidne ukuse. Lutaju po svetu, traže nove začine… traže kombinacije koji će svako jelo učiniti potpuno drugačijim gastronomskim specijalitetom, dati mu onaj drugačiji doživljaj i učiniti ga posebnim.

Tako je, Kabinet je zapravo laboratorija čudesa iz celog sveta iz kojih nastaju specijaliteti. Boje, arome i ukusi koji koketiraju sa prirodom i tu ljubav spajaju u zadovoljstvo. A svaki gutljaj piva koje izaberete je svet za sebe, putovanje po nestvarnim krajevima našeg zadovoljstva.

Hedoniste i gurmane razdvaja tanka, gotovo nevidljiva granica i pitanje je samo kako se osećata… često par zrna grožđa, komad dinje ili tek nekoliko jagoda posle dobrog obroka donese onaj osećaj… ono kada osetite da je baš to doprinelo da uživanje hrane bude potpuno.

Neko bira aperativ, drugome pak čaša vina donese taj osećaj hedonizma, uživanje u trenutku i uspomenu na dobar, potpun ukus… I sve je stvar tradicije, a tradicija je na našoj strani. Pravimo dobar sir, sušimo najbolje meso, imamo dobre, suncem okupane vinograde i dobro vino, dobru rakiju… ali volimo i pivo… I najčešće je pivo ono čime se osvežavamo.

Kabinet pravi pivo koje je drugačije, spaja ukuse iz celog sveta sa čistom planinskom vodom i tako nastaje čarolija u svakoj boci iz ponude. A kako ustvari nastaje Kabinet pivo, najkraće rečeno otkriva sledeći video… napravićemo pauzu pa nastavljamo šetnju…

kako nastaje KABINET

Da, kao što ste čuli, mnogo rada, mnogo truda se ulaže da bi na kraju uživali u savršenstvu. Pa tako je i u životu. Prirodan process i sastojci iz celog sveta ovome pivu daju posebnu notu. Voda sa Kosmaja i priroda u kojoj odležava dodatno ga čine posebnim kao i entuzijazam ovih ljudi koji su umetnici, svako na svoj način.

A šta je, u stvari, Craft iliti zanatsko pivo? To je pivo nastalo u malim pivarama, proizvedeno u malim serijama sa sastojcima iz celog sveta… kada kažem sastojcima mislim na one standardne, pšenica- ječam, hmelj kao začin i voda. Moram da kažemo da se piva dele na lagere i tu se svrstavaju obično manje više industrijska piva… i ejlove. Pejl ejl (pale ale) je zapravo engleski pandan svetlom lager pivu, za koje već svi dobro znaju. Vremena se menjaju a sa njima tako i pivo a sada znamo i da ne postoji samo jedan ejl. Tu su i Amber Ale, nešto tamnije boje, zatim India Pale Ale, zahmeljen, gorči, s većim procentom alkohola, i American Pale Ale, pivo s aromatičnim američkim sortama hmelja.

A kako su se vlasnici odlučili na ovakav jedan složen i zahtevan projekat, i koliko im je vremena trebalo možete pročitati ovde.

Mi nastavljamo našu šetnju i prelazimo u onaj deo gde se pivo komponuje zvuke zadovoljstva.

Tri piva nastala inspirisana svetskim muzičkim imenima i lepotama Jadrana, sa finim notama citrusa Hrvatskih otoka donose prijatan zvuk sa svakim gutljajem. Dovoljno je malo sira, koja maslina i odmor može da počne.

kabinet_hrana i pivo_1

Note citrusa nezaobilazne su i u kombinaciji sa laganim i neobičnim poslasticama, dok crna Ale piva i porteri svojim nijansama kafe i čokolade u potpunosti opuštaju vaše telo.

Kap kejkovi koji se i sami prave sa pivom za savršen ukus upario sam sa Mikkeller Milk Stout a John Lemon citrusne note dale su poseban doživljaj taljatelama sa kruškom i bademima.

kabinet_hrana i pivo_poslastice

Za kombinovanje sa jačom hranom prava formula zapravo i ne postoji. Najbolja kombinacija je ona koja vam najviše prija a u zavisnosti od toga kako se osećate.

Jako telo i snažna pena Plavo-g savršeno se uklopilo uz finu piletinu.

Kabinet_piletina

Danas će vas jedan ukus nositi na jug… Krstarićete mediteranom, Azurnom obalom, Egejskim morem…  Jače arome i snažniji ukusi savršeno će spojiti arome Danskog pivara Mikkelera sa girosom a Henry-ja i Sally, junake sa etikete upoznati i sa Pablom i karakterističnim ukusima Meksika.

kabinet_hrana i pivo_2

Već sutra… na krajnjem severu ugrejaćemo se uz vatromet dinje, manga i mandarine koji će savršeno spojiti SuperNova stil i dimljenog lososa

kabinet_norveski sendvic

A onda sa vetrom u kosi, opet preko mora, uz Rufaro i oradu se vraćamo i stižemo taman da probamo bele kobasice sa BrrrKom!

kabinet_hrana i pivo_3

Jeste li ogladneli??

Inspiracije za kombinovanje uvek ima na pretek… i kao što kaže ona stara: “dobro se dobrom raduje”… tako je i kada se radi o Kabinet pivu i hrani, savršena kombinacija je ona koju vi izaberete.

Dakle, pripremite vaše omiljeno jelo, prethodno nabavite Kabinet ukus koji vas privlači a dobro je jer sve možete poručiti i putem on-line shop-a.

Ovde ćemo napraviti pauzu ali svakako ovo nije sve o Kabinetu. U sledećem delu upoznajte Мелису i maštajte.

pročitajte 2. deo!

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *