Kako ime kaže… “Miris i Ukus”

Veliki pozdrav kuvarima amaterima, food blogerima i gurmanima… Dobrodošli u kreativnu kuhinju gde se krčkaju zdravi obroci raskošnih boja, odličnog mirisa i bogatog ukusa…

slika1

Ja sam Dragan… drago mi je- Kada sam bio mali zvali su me Đura! Povremeno, i danas me neki tako zovu i eto… ovde nastaju moje kuhinjske čarolije.

Svoje prve korake napravio sam u kuhinji, tačnije uz svoju baku, koja je uz svu pažnju koju mi je posvetila, uvek i na vreme predano i vredno imala pripremljene obroke za celu porodicu. Ovaj blog pre svega posvećujem mojoj baki koja, nažalost više nije sa nama.

Kuvanje za mene danas predstavlja umetnost i kreativnost. Evociranje uspomena, retrospektivu odrastanja- i uz svaki novi ukus i miris podsećanje na odrastanje, putovanja i divne trenutke koji me motivišu.

Svoje prve prave ukusne obroke, samostalno, spremio još u osnovnoj školi. Dok su roditelji bili na poslu a meni bilo dosadno tokom školskih raspusta smelo sam se upustio u isprobavanje kuvanja koje sam do tada učio tehnikom gledanja. Konstatjem da iskustvo sakupljano više od decenije, pročitane hiljade strancia u kuvarima, pogledano hiljadu sati kuvarskih TV materijala, provedeno više hiljada sati u kuhinju.. danas nečemu vredi.

Veliku zaslugu za ovaj divni hobi dugujem i radu u ugostiteljstvu… sa sjanim kuvarima i pasioniranim gastronomima.

Trudiću se da ovaj blog ne bude klasičan kuvarski blog. Znate ono, ja vama napišem sastojke, postupak kojeg vi morate da se pridržavate, klasifikujem pripremu kao tešku, laku i znate “ono”… Vi pazite da nešto ne pogrešite. Ne, moja kreativnost mi to ne bi dozvolila. Želim da naučite, dobijete ideje a da vas kuhinji približim kao jednoj kreativnoj radionici. Ovaj blog treba da vam pomogne da namirnice bolje birate, ekonomično i efikasno balansirate vašu ishranu, i sa budžetom koji imate uštedite vreme i sprečite nepotrebno bacanje hrane.

Sada ste vi na redu… Kuvajmo zajedno, budimo maštoviti, siti i zadovoljni, ili kako to moja devojka kaže: –” siti i debeli”. Zahvaljujem se i njoj na podršci bez koje se ne bih upustio u ovu avanturu.

Sve što znam isprobaću sa vama. Pitajte me za savet, tražite inspiraciju. Pošaljite mi neko svoje ukusno jelo, što da ne,  vrlo rado ćemo mu naći mesto na ovim stranicama.

Dobrodošli u moju kuhinju…

Ako želite da me kontaktirate sa kritike, pohvalama, sugestijama i predlozima

adresa je:

mirisiukusblog@gmail.com

Copy of slika1

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *