Fine rolnice sa specifičnim pečurkama

Princip moje kuhinje je da nema bacanja hrane… tj. budite maštoviti i od ostataka sastojaka napravite neke gastro minijature. Ovaj recept nastao je baš tako i sada je redovan gost na stolu prilikom raznih druženja, a pogotovo slavlja.

Pravili ste neku pitu i ostalo vam je nešto gotovih kora?! Grilovali ste šampinjone ili pripremali neki prilog i pečurke su vam ostale od juče?!

Dovoljno sastojaka i dovoljno razloga da budete maštoviti i da se igrate.

Ali nije to samo igra, kod mene je ovo jelo ušlo u redovan repertoar te ga često pravim i u punoj meri. Isprobao sam dakle na razne načine. Slike će ovoga puta možda biti malo drugačije od onoga kako vas budem savetovao da uradite. Razlog, ja nisam imao ovoga puta baš previše kora pa sam napravio dve veće da kažem “rolne”.

Pripremite specifično aromatičan sos za pečurke od 2 fileta barene paprike, paradajiz soka i peruški mladog luka. Začinite biberom, sa pola kašičice SpiceUp dimljene paprike ako imate i sa malo SpiceUp limunove trave. Sve propasirajte u blenderu!

Izdinstajte pečurke ili ako imate gotove zagrejte na kašičici masti ili kašiki ulja (ako pravite posnu varijantu), pa dodajte sos da proključa a zatim na laganoj vatri pustite da krčka nekih 10 minuta nakon čega ostavite da se ohladi jedno 20 minuta.

rolnice sa sampinjonima_priprema

E sada, ostatke ili kore koje imate razmotajte pa isecite tako da ih podelite na 4 dela a zatim svaku četvrtinu (da imate 2-3 listića kora) punite sa filom od pečuraka, motajte u rolnicu i slažite u pleh na koji ste stavili papir za pečenje.

Ja nisam imao vremena i baš previše kora pa sam napravio dve veće, da nazovem tako- “rolne”.

Ako ne pravite posnu varijantu sve premažite jednim razmućenim jajem. Ako pravite posnu varijantu namažite mešavinom ulja- vode i vegete ali tek nakon što je pečeno!

rolnice sa sampinjonima_mirisiukus

Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 22o°C nekih 35 minuta.

rolnice sa sampinjonima_serviranje

Ove rolnice fantastično se slažu uz kečap ili domaći ajvar… uživajte!

… PRIJATNO!!!

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *