Dan počinje dimljenom piletinom – doručak koji se ne odbija

Ovaj, za pripremu jednostavan sendvič sa dimljenim pilećim mesom uz kombinaciju drugih ukusa fino upakovanih u tost popravlja raspoloženje i daje snagu za ceo radni dan.

U poslednje vreme u mojoj kuhinji često koristim dimljeno pileće meso pa stoga tražim i najbolji kvalitet… ne često, ali na obližnjim pijacama možemo naći lokalne proizvođače čija piletina iz domaćeg uzgoja primetno pokazuje kvalitet sa sve finim mirisom dima i odličnim ukusom.

Za pripremu ovakvog tosta možete da koristite i dimljeni pileći batak i file, šta više volite i šta vole ukućani.

Dakle, osim piletine, potreban vam je tost– najbolje onaj sa dodatkom putera a možete koristiti i stari hleb izrezan na tanke kriške. Malo kečapa, kari namaz, kiseli krastavci, feta i slanina pančeta dodaće raznovrsnosti ukusa koji će vas ostaviti bez reči.

dimljena.piletina.sendvic.priprema

U grill tiganj koji je zagrejan prvo stavite slaninu (1 listić za jedan sendvič). Bez obzira koliko sendviča pravite radite tako da uvek spremate tost i ostalo istovremeno- pa koliko stane u tiganj.

Kao što rekoh, prvo slanina 1-1,5 min dok se ne proprži jedna strana, zatim slaninu okrenite i pomerite a na mesto gde je prethodno bila spustite tost. Jasno vam je, da bi tost pokupio divni miris i ukus slanine. Dodajte i dimljenu piletinu. Za sve je potrebno minut- dva da se griluje sa svake strane.

Kada okrenete tost možete na tostiranu stranu da stavite kečap, kari sos, majonez… . Ja često kari u prahu pospem po piletini. Kombinujte!

dimljena.piletina.sendvic.priprema.2

Zatim piletinu, pa preko slaninu koja je sada već hrskava. Izvadite iz tiganja, dodajte par kockica feta sira i kiseli krastavac isečen na listiće. Pritisnite drugim tostom ili na sendviče stavite tacnu ili tanjir na koju ćete staviti teglu sa kiselim krastavcima. Da baš dobro pritisnete sendviče.

Čaša đusa ili prirodno ceđenog soka od pomorandže savršeno će prijati nakon ovakvog obroka!

dimljena.piletina.sendvic

… PRIJATNO!!! … iii Dobar vam dan!

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *