Čokoladni banana šejk- posno

Ovakvi napici imaju zaista široku primenu u ishrani i na stolu. Možete ih servirati kao poslasticu, za doručak, posle treninga a uz dodavanje određenih sastojaka njihov ukus i dejstvo dobija svrhu i u drugim prilikama.

Ja sam ovom prilikom pravio posnu varijantu, dakle koristio sam kombinaciju sojinog mleka sa aromom vanile i čokolade. Ne volim klasično sojino mleko mada možete da ga koristite u kombinaciji sa čokoladnim jer ipak pravimo čoko- banana šejk.

sejkovanje.banane

Osim sojinog mleka u kombinaciji koju volite (150ml), potrebne su vam i dve manje ili jedna veća banana, ja sam stavio dva posna čoko keksića da pojačam ukus i dva integralna čokoladna keksa sa lešnikom, takođe zbog ukusa. Obično koristim neki keks sa lešnikom i žitaricama… Ovakve keksove dodajemo i zbog sitosti i hranljivosti šejka. Sve ove sastojke ubacite usitnjene u blender i blendirate- šejkujete oko 30-45 sekundi. Proverite kakva je gustina pa istu korigujte dodavanjem mleka.

Možete da dodate i kašičicu meda, kafenu kašiku vanil šećera- zavisi koliko volite slatko. Med nije višak, zdrav je… ja industrijski šećer nikada ne dodajem… smatram da je dovoljno šećera onoliko koliko sadrže sami sastojci.

Ukoliko dodate i kašičicu instant kafe ili šoljicu espressa takođe nećete pogrešiti, u ovoj kombinaciji vaš šejk možete da popijete kao idealan doručak.

Ukoliko ostavite malo gušću varijantu, rashlađen… šejk poslužite uz lepu dekoraciju gostima kao dezert.

posni.sejk1

Naravno… možete da pravite ovu poslasticu sa kravljim mlekom, jogurtom… možete da dodajete plazma keks, oreo keks i druge sastojke koji sadrže mleko.

… UŽIVAJTE!!!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *