Ajme, koliko nas je… izazov za APRIL_ilili…

AJME, koliko nas je… i evo ja među vama… Velika čast i zadovoljstvo mi je što ćemo se družiti i kuvati narednih trideset dana zajedno… a namirnica za april, sa kojom se nećemo šaliti već ćemo sa njom ozbiljna “remek jela” stvarati je…

Nezgodan je taj 01. april kada treba nešto ozbiljno saopštiti i nešto što je ozbiljna stvar, isto tako i prihvatiti-Ovo što sledi nije šala…

Bila su mi pomešana osećanja i radosti i sreće… ushićenja i straha… a iznad svega bilo mi je veliko zadovoljstvo, čast i odgovornost da se prihvatim uloge domaćina u igri “Ajme, koliko nas je” za april koju mi je dodelila divna koleginica Mari sa bloga “Mirisna teka“.

Odala mi je veliko priznanje za ono što radim sa velikom ljubavlju, ohrabrila me, pomogla da ovu ulogu prihvatim sa velikim ponosom… Hvala ti veliko draga Marija!!!

Zadovoljstvo mi je utoliko veće jer Marija najbolje zna koliko ovakvo priznanje znači mladom blogu kao što su uostalom i “… Teka” pa i Miris i Ukus!

Ajme_april

Potrudiću se da budem dobar domaćin… zato… Čim pristignu prvi recepti objavljujem post koji ću dopunjavati vašim REMEK JELIMA koje budete slali. Lajkujte, šerujte i pozovite da kroz komentare u postu i vaši prijatelji glasaju jer će to biti jedna od kategorija za pobednika predstojećeg meseca.

Pobednika na kraju aprila i novog domaćina očekuje nagrada a svi koji ostave komentar učestvovaće na kraju meseca takođe u nagrađivanju! Osim toga, u ovome Ajme koliko nas je izazovu ću nagraditi i najbolju fotografiju recepta koji je stigao!

NAMIRNICA ZA OVAJ MESEC su Surimi iliti štapići krabe!!!

surimi
Kako ih još predstaviti??!! Omiljena namirnica Japanaca, vrlo zdrava i vrlo ukusna mešavina ribe sa ukusom krabe. Sa samo 82 kalorije u 100 grama!

Surimi će obogatiti vaše svakodnevne recepte i učiniti trpezu bogatijom. Savršeni su za predjela, lagane letnje salate, zalogaje a mislim da će vam omogućiti kreativnost i pomoći u pripremi praktičnih recepata… Pokazaću i kako ih ja spremam a u martu sam učestvovao sa svojim omiljenim Surimi jelom- muskatnim jednostavnim rižotom. Krenimo…

stapici krabe

A pre nego što krenemo ka kuhinji podsetiću još jednom na pravila igre:

1. Domaći(ca)n igre na svome blogu zadaje ključni sastojak koji će takmičari koristiti u mescu pred njima.

2. Takmičari prave jelo s tom namirnicom, objavljuju na svome blogu ili nekom drugom mestu. Uz to, stavljaju link na homepage igre Ajme, koliko nas je te link na post u kojem domać(ca)n zadaje ključni sastojak tj. link ka ovome postu. Učestvovati možete tokom celog meseca bez obzira na datum, sa receptom koji već imate na blogu ili posebno pripremljenim za ovu priliku.

  • Učesnici osim food blogera mogu biti i svi ljubitelji ovoga sastojka i kuvanja generalno

3. Domaćinu šaljete sledeće podatke: svoje ime, url bloga/posta/stranice na kojem je recept objavljen i  obavezno fotografiju jela.

Vaša remek jela šaljite na e-mail: mirisiukusblog@gmail.com

Na kraju meseca moj zadatak, kao domaćina biće da sve vaše recepte SurimIram i proglasim pobednike prema ranije navedenim kategorijama.

… SREĆNO SVIMA!!! i nije važno pobediti… Važno se dobro najesti:)

Please follow and like us:

5 thoughts on “Ajme, koliko nas je… izazov za APRIL_ilili…

  1. Dragan kaže: “Nezgodan je taj 01. april kada treba nešto ozbiljno saopštiti i nešto što je ozbiljna stvar, isto tako i prihvatiti” :))

    Istina :)
    A, otuda je 01. zamenjen 02. kad je u pitanju izbor namirnice? :)

    Imam pitanje, da li bi u obzir došla paelja s morskim plodovima, pa samim tim i štapićima, koju već imam na blogu, ili je potrebno da bude jelo isključivo sa surimi štapićima?

    Pozdrav domaćinu aprilske igre :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *