Ajme, koliko nas je… REZULTATI za april 2016.

Dan za danom i kao da je juče bilo kada sam zadao namirnicu za igru “ajme, koliko nas je”. Kuvali smo u aprilu sa surimijem, družili se i uživali u dobrom zalogaju. Danas je dan kada varjaču treba da predam sledećem…

Počeli smo sa april-lilili a danas završavamo evo tradicionalnim prvomajskim praznicima, praznicima hrane i pića, pa stoga čestitam praznik radni narode. Takođe čestitam i Vaskrs svima koji slave- Христос Васкрсе.

Zahvaljujem se još jednom i Mariji sa bloga Mirisna teka koja mi je ukazala poverenje i dodelila ulogu domaćina izazova “ajme, koliko nas je” za april 2016… Hvala Marija, a tebi i tvom blogu želim puno uspeha, postova i poseta i u budućnosti!

Namirnicu koju sam izabrao, dakle surimi štapiće, birao sam prema ličnom ukusu i uz želju da donesemo nešto novo na našu trpezu… Imam utisak, iz ove perspektive da je namirnica možda bila težak zadatak ali zar uostalom to i nije čar ovakvih igara?! Najhrabrije i najkreativnije težak zadatak nije sprečio da možda i sami sebe iznenade spretnošću.

Ne postoji ta namirnica koju mi ne možemo da pretvorimo u specijalitet?!

Prvi recept koji je stigao još početkom meseca poslala je Kata sa bloga Katin špajiz… inače jedna od najredovnijih i najpedantnijih blogera u čijim receptima često nalazim inspiraciju.

Njena kombinacija brokolija i surimija uz druge morske plodove izgleda predivno…

katin-spajiz-ajme-april16

Tokom meseca od Kate su stigla još dva fantastična specijaliteta, Topla salata sa dagnjama i surimijem kao i fascinirajući Surimi Pot Pie.

1.katin-spajiz-ajme-april16

Marija je iz svoje “Mirisne teke” izdvojila dva recepta i pokazala da surimi zapravo može da se iskoristi i za doručak- Romlet sa surimijem ili Proju sa surimijem a ova dva recepta obavezno i sami isprobajte!

mirisna-teka-ajme-april16

Da je surimi namirnica idealna za kreativne kuvare pokazala je Zorica Pavlović! Virtuoz u kuhinji i majstor fotografije, receptima za Ajme… na svom blogu pomoravka1-Cooking With Zoki napravila nam je zazubice.

pomoravka1-ajme-april16

Egzotična salata sa surimijem i plodovima mora, salata od tune i surimija sa jogurtom i avokado surimi salata bez izuzetka bi mogle da se nađu na meniju ekskluzivnih restorana.

1pomoravka1-ajme-april16

A koliko Paelja ima dobar šmek kada se u njoj nađu komadi surimija pokazala nam je domaćica sa bloga provereni recepti.

paelja-domacica-proverenirecepti-ajme-april16

Dva poslednja recepta koja sam dobio u poslednjim minutima meseca, dakle u samom “cajtnotu” igre poslala je Vanja sa bloga Kuvaj za.me koja se odlično snašla s’ obzirom da, kako kaže, nije znala šta su te pink stvarčice u plodovima mora. Iskustvo, Google i želja da savlada prepreku pretvorili su se u dve kreacije, dva remek jela… dva specijaliteta na Vanjinom stolu.

Surimi salata mami izgledom… zamišljam samo taj ukus!

Surimi salata-ajme-april16

A surimi u Genovese Kremu… pa to mora da je praznik ukusa??!! A kako tek izgleda!

Surimi u Genovese kremu-ajme-april16

I pre onoga najvažnijeg… hoću da kažem da sam želeo, svojim omiljenim jelima sa surimijem da maksimalno pružim podršku svima. Iskreno se nadam da su moja Surimi salata i namaz od surimija poslužili kao inspiracija za pripremu nekih od ovih divnih jela koja vidimo danas na ovome mestu.

mirisiukus-ajme-april16

Hvala svima koji su učestvovali…

Pobednik je… Zapravo po mom mišljenju pobeda pripada jednako Zorici i Vanji… Ipak, prema pravilima igre, pobednikom i domaćicom za mesec maj proglašavam Vanju- Kuvajza.me.

Sa druge strane nagradu za jednako uložen trud, kreativnost i kombinaciju surimija sa drugim namirnicama želim da predam i Zorici- pomoravka1-Cooking With Zoki.

Vanja i Zorice, molim vas da mi pošaljete svoje adrese na koje mogu da vam pošaljem nagradu kao mali znak pažnje za učešće i znanje koje ste iskoristile za tako divna surimi jela.

Još jednom veliko hvala…

… ŽIVELI!!!

Please follow and like us:

5 thoughts on “Ajme, koliko nas je… REZULTATI za april 2016.

  1. Odlična zbirka recepata za tako neobičnu namirnicu. Pozavideli bi na njoj i profi gastro sajtovi. Bravo za hrabrost odabira neobičnog i hvala za lepe reči hvale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *