” Мелиса u Kabinetu čuda ” pivo i salata od hobotnice – Kabinet 2. deo –

Uz jedano specijalno craft- autentično pivo pivare Kabinet ide i jedan specijalitet… zatvorite oči, pokrenite maštu, zamislite miris mora, dodir planinske trave i pokušajte da osetite ukus!

Ukuse Kabinet piva prosto je teško opisati rečima stoga sam se ja u 1. delu odlučio da vam ovu priču predstavim kroz, zapravo, malu šetnju Kabinetom- putokazima hrane u pravcu različitih delova sveta!

Upravo takvi i jesu ukusi ove zanatske- craft pivare. Svetski! Maštoviti ljudi stvaraju lucidne ukuse a u svakom gutljaj je novo zadovoljstvo, novo putovanje… a na svakoj boci druga slika.

Mogli ste da vidite kako se pravi Kabinet, ko pravi Kabinet, kako, i zbog čega su se hrabri putnici oko sveta… vlasnici ove manufakture odlučili da kroz eksperimente stignu do pravog ukusa.

Naslov za ovaj tekst nastao je spontano, mogu da kažem da je to bila ta ljubav na prvi gutljaj.

Мелиса je te večeri stajala ispred mene, tako sam je upoznao… njeno prefinjeno svilenkasto telo, crvenkaste boje, budilo je u meni poseban osećaj, osećaj nestašnog dečaka koji se stidi. Odstojanje između nas nije bilo veliko ali svakako dovoljno da me spreči da uživam samo pogledom.

Nisam mogao da izustim ni reč, poslednje što sam mogao da vidim su njene oznojane konture i kao opijen, zatvorivši oči, skočio sam kroz prozor… u dubinu… u dubinu sopstvene mašte… mogao sam da čujem tišinu sa ehom specifičnog ukusa.

melisa-kabinet

Мелиса je učinila da tog trenutka uhvatim duboka prostranstva o kojima sam samo par trenutaka ranije maštao… bogate arome susretale su se na mojim nepcima a svuda oko mene svirali su talasi. Bio sam toliko nemoćan ali bez trunke straha.

Čuo sam more kako razgovara sa planinom… pomalo narcisoidno hvalili su jedno drugom svoju lepotu… ali iskreno, istinski… bez sujete… bio je to jedinstven doživljaj. Plivao sam duboko, sve dublje. Svuda oko mene bilo je više, sve više plodova mora a ja i dalje, u samo svom svetu, svetu sopstvene mašte nijedan od tih plodova nisam želeo da uberem. Pustio sam da me priroda nosi a Мелиса je gledala. Pažljivo je posmatrala i zamrzla svoj pogled u trenutku kada me je ničim izazvano zagrlila jedna hobotnica. I to nije bio jedan, bilo je to nekoliko zagrljaja!

U vihoru tog zagrljaja našao sam se u nekoj čudnovatoj kuhinji. Ispred mene publika… nigde nikoga a čujem glasan aplauz one hobotnice, osetim miris… osetim ukus pobede, dodiruju me arome a ja ne znam kako da se odbranim!

::: Salata od hobotnic3 iz Kabinetove maštovite kuhinje :::

Dve konzerve hobotnice u sosu od belog luka, pola iceberg salate, par maslina, odabrani začini… Samo to vam je potrebno da bi koketirali sa Мелисom. I šta ću, morao sam da spremim nešto… morao sam da impresioniram Мелису.

salata-od-hobotnice-priprema

Komade hobotnice izvadite iz sosa u posebnu posudu a u jednoj konzervi sosu dodajte pola soka limuna, vrh kašičice ljute SpiceUp de la Vera paprike i kašičicu SpiceUp mlevene limunove trave. Dobro izmešajte sve sastojke sa preostalom količinom ulja iz jedne konzerve.

Iceberg salatu isecite na trake, posolite a zatim sve prelijte prethodno aromatizovanim uljem, promešajte… dodajte zatim meso hobotnice pa ponovo promešajte. Ukrasite sa maslinama koje će ovu salatu obogatiti i dati joj harmoničan ukus.

melisa-u-zemlji-cuda-kabinet

… … …

I odjednom, Мелисa i ja sedimo, ova divna morska salata osvaja izgledom a svuda oko nas obronci planina okupani prirodom koja se budi. Prirodom ranog proleća… i tek tada čujem reči Мелисe, ćutala je a reči joj je nosio planinski povetarac.

Ime joj je Мелисa, majka joj je voda a otac vetar sa Kosmaja, posebna je jer je rođena tu sa prirodom koja joj je dala boju a melisa- matičnjak zaokružio sve osobine njenog ukusa, gorčine i gustine jednog pravog piva. Njen dom je Kabinet.

I tu je mašta prestala i ja sam se vratio u stvarnost… Ali tako sam ja te večeri upoznao Мелису.

salata-od-hobotnice-kabinet-pivo

… PRIJATNO!!!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *